Sidor

tisdag 6 maj 2014

Djupt bekymmersamt att V MP S styrda Gävle rasar på Svenskt Näringsliv ranking!

Gävle borde som residenstad ligga på plats 10-20 på Svenskt Näringsliv ranking över företagsklimatet. V MP S styrda Gävle har en befolkningssituation som borde kvalificera sig till plats 17 men i själva verket ligger kommunen på plats 218 (!).

Det är naturligtvis djupt allvarligt att länets residenskommun ligger så lågt och priset för det betalar inte företagen utan kommuninvånarna. Genom att man har ett så uselt företagsklimat så drabbar det invånarna med en skyhög arbetslöshet.

Det yttersta misslyckandet för det usla företagsklimatet har V MP S som styr Gävle och det tyngsta ansvaret landat på Carina Blank (S) och Per Johansson (S). Samma personer som har ägnat många resdagar på att åka till många exotiska platser i världen, men uppenbarligen har man inte prioriterat arbetet i den egna kommunen. Det är självklart inte lika häftigt att åka till Norrsundet på företagsbesök som att åka till Cannes i Frankrike på en lyxig resa.

Det kommer att inte att gå fort och det kommer inte att vara enkelt att vända utvecklingen på företagsklimatet i Gävle och därmed möjliggöra en nedpressning av arbetslösheten men inte desto mindre så måste arbetet börja med full kraft efter valet i höst, när alliansen tar över makten i Gävle.

En ren giftcocktail mot jobben är kombinationen V MP S lokalt i Gävle och på nationell nivå. Om de röda får bestämma så blir det fördubbling av restaurangmomsen, fördubbling av arbetsgivaravgifterna och ett avskaffande av RUT och ROT avdraget. Branscher där många unga arbetar och där man kommer att få ett stålbad i höst om det skulle bli en kombination av en rödgrön politik såväl nationellt som lokalt.Inga kommentarer: