Sidor

måndag 3 februari 2014

Socialdemokraten Carina Blank använder Gävle kommuns tjänstemän till partipolitiska möten och utskick.


Socialdemokraterna kampanjar nu med hjälp av Gävle kommuns kommunala näringslivsavdelning. Det är djupt olustigt att man använder kommunens resurser till att kampanja för ett politiskt parti. När jag skrev ett mejl till näringslivskontoret så rasade de socialdemokratiska riksdagsledamöterna på debattplats men att deras partivän Carina Blank beordrar utskick för socialdemokraterna är de klädsamt tysta om. Av det socialdemokratiska utskicket framgår det inte att allianspartierna reserverade sig mot delar av programmet och ville ha andra (bättre) skrivningar, och det är inte heller en socialdemokrat och en allianspolitiker som står som inbjudare.

Det betyder att detta måste betraktas som ett inspel i valrörelsen för socialdemokraterna. Idag har media rasat mot att Moderaterna i landstinget i Stockholm har gjort ett pressmeddelande i form av ett öppet brev riktad mot medarbetarna, men kommer nu samma media att ställa s till svars över att man använder den kommunala tjänstemannaorganisationen till utskick för socialdemokratiska partier. Man kan misstänka att socialdemokraternas företagsförening är inbjuden via samma utskick så det är alltså Gävle kommuns skattebetalare som får betala socialdemokraternas interna möten.

I sak så gynnar det självklart alliansen att Carina Blank (S) träffar många företagare eftersom hon retar upp dem hon möter, men det gör inte utskicket mindre olämpligt.

Här är mejlutskicket som S har skickat via Gävle kommuns tjänstemän;


 

Nu är Gävles näringslivprogram fastställt

 
Jag vill gärna ha in din anmälan så snart som möjligt, dock senast den 18 november. Du anmäler dig via www.gavle.se/naringslivsprogram. Där hittar du också sammanställningar av alla inkomna synpunkter och tankar som använts till det första utkastet.
 
Ta chansen att vara med och påverka Gävles framtid. Vi ses den 20 november!
Härmed vill jag bjuda in dig som företagare att tillsammans med oss uppmärksamma att Gävles näringslivsprogram är färdigställt. Under ett års tid är det många av er som lämnat synpunkter och kommit med tankar och idéer som hjälpt oss att utforma Gävles näringslivsprogram.

Vi ser fram emot att arbeta efter Gävles nya näringslivsprogram och vill tacka alla företagare som var med och påverkade Gävles framtid!

Du är välkommen att delta vid ett drop in-mingel för att uppmärksamma det nya näringslivsprogrammet den 18 februari mellan kl 16.00 och 19.00 i restaurangen på Clarion Hotel Winn.

  
       
 
 


Vi ses den 18 februari!

 Kommunalråd Gävle kommun

 
_

Inga kommentarer: