Sidor

söndag 10 november 2013

Pressträff imorgon. Vad skulle en v mp resp s budget betyda i skillnad netto per år jämfört med alliansens budget för en barnfamilj? Vad skulle s resp v och mp förslag betyda för företagande i landsbygd?

PRESSINBJUDAN: 

2013-11-11


Moderaternas jobb- och företagsturné fortsätter till Österfärnebo, där det även redovisas hur S, V och MP:s budgetar skulle påverka en barnfamiljs ekonomi i Gästrikland
Riksdagsledamot Lars Beckman har under sommaren och hösten varit ute på en omfattande företagsturné i Gävleborg. Syftet är att lyssna in vad länets jobbskapare bedömer är viktigt ur ett politiskt perspektiv för att man ska kunna utveckla sina företag och anställa fler. Nyligen presenterades oppositionspartiernas skuggbudgetar. Under besöket kommer Beckman lyssna på vad småföretagare i Österfärnebo har för syn på och hur det påverkar arbetsplatserna med exempelvis höjda arbetsgivaravgifter för unga och ett införande av en lastbilsskatt samt vilka konsekvenser en höjd restaurangmoms skulle få.


Dagen börjar med ett besök på Ekosystem som tillverkar pelletsbrännare. Sedan fortsätter man till Izomaskin sysslar med isbanemaskiner. Dagen avslutas på Lundgrens Bageri & Konditori.


Riksdagens utredningstjänst har på Lars Beckmans uppdrag analyserat S, V och MP:s budgetalternativ, och hur deras förslag påverkar en typisk barnfamilj ekonomiskt. Undersökningen visar konkret vad det skulle betyda för en barnfamilj i Gästrikland om S, V och MP:s förslag fick genomslag. Undersökningen redovisas i sin helhet i samband med pressträffen

Följande räkneexempel har Riksdagens utredningstjänst beräknat konsekvenserna på;
En barnfamilj som bor i Gävle ( eller Sandviken) med 2 barn, och där hon tjänar 35 000 i månaden och han tjänar 24 500, på vilket sätt skulle deras ekonomi påverkas av s v resp. mp budget? (jämfört med alliansregeringens budget 2014)

Familjen bor i villa med ett taxeringsvärde på 2 miljoner, de åker utomlands 1 gång per år till Turkiet, och de flyger till Norrland två gånger per år för att hälsa på släkt och vänner.

De har två bilar som vardera körs ca 2500 mil per år. De förbrukar ca 20 000 kw/h per år i sitt hus, och de äger ett mindre fritidshus i Dalarna med ett taxvärde på 700 000.

De brukar gå och äta på hamburgerrestaurang 2 gånger i månaden med barnen. De använder RUT avdrag en gång per månad (2000 kr brutto) och de brukar använda

ROT avdrag för 25 000 /år. De använder även RUT avdraget till läxhjälp en gång per månad för 1000 kronor.

Var för sig vad innebär det ekonomiskt för barnfamiljen?


Medverkande:

 
Lars Beckman (M), riksdagsledamot Gävleborgs län

Annemari Bergström (M), Fullmäktigeledamot, Landstinget Gävleborg

Hans Olsson (M), oppositionsråd Sandviken

Daniel Sjöberg (M), ordförande M Sandviken

Didrik Elofsson, Prao till Lars Beckman

 Tid:
Måndagen den 11 november

Plats:
Lundgrens Bageri & Konditori

Välkomna!

 
Kontakt:

 
Lars Beckman

Riksdagsledamot (M) för Gävleborgs län

070 – 361 36 96

Inga kommentarer: