Sidor

onsdag 23 oktober 2013

Varför är det så viktigt för Ulla Andersson Elin Lundgren Raimo Pärssinen och Bodil Ceballos att samarbeta med sd för att höja skatten för en miljon svenskar?

Sverige har haft en ordning i Sveriges Riksdag de senaste 20 åren som har tjänat Sverige väl. Det betyder att regeringen lägger en budget med inkomst och utgifter, och för att fälla den budgeten så måste alla 4 oppositionspartier skriva ihop sig gemensamt om både utgifter och inkomster.

SD föreslog s tidigare att bryta loss delar av budgeten för att man skulle kunna rösta för höjd skatt för över 1 miljon löntagare. Det är just precis så som s v och mp nu har gjort. Man bryter loss delar av budgeten för att anpassa sig till sd.

Jag hoppas att media i Gävleborg nu ställer den enkla frågan till Raimo Pärssinen (s) , Elin Lundgren (s)  Ulla Andersson (v)  och Bodil Ceballos (mp). Varför är det så viktigt för er att höja skatten jämfört med alliansens budget, för över 1 miljon löntagare, så att ni bryter ert vallöfte om att inte ge rasister inflytande i Sveriges Riksdag?

S inför nu en ny princip där en opposition kan bryta loss enskildheter i budgeten, och det riskerar att förstöra Sveriges goda anseende.Inga kommentarer: