Sidor

onsdag 14 augusti 2013

Annie Lööf markerade tydligt mot socialdemokraterna idag, och konstaterade att det är huvudfienden. Kommer Nilshem att lyssna på sin partiledare?

Annie Lööf höll sitt sommartal idag, och det blev uppmärksammat i många medier. Centerledaren markerade tydligt mot socialdemokraterna och konstaterade att det är huvudmotståndaren för c i den svenska politiken. Det är en värdefull och tydlig markering och det vore ju märkligt då om inte Kennet Nilshem mfl i landstinget Gävleborg lyssnar på sin partiledare.

Annie konstaterade klokt;

– Löfven är vår största opponent. Det är en stor skillnad på Socialdemokraterna och Centerpartiet i svensk politik, framför allt när det handlar om landsbygden, småföretagen och ungas möjligheter till jobb. Det vill jag göra tydligt.

--

Tydligare kan det inte sägas från centerledningen. Frågan är då varför c riskerar sin trovärdighet i frågan om att vara ett borgerligt alternativ genom att samregera med s i landstinget, och dessutom vara det parti som anfaller Nya Moderaterna på debattsidorna? Om c inte tänker avbryta sitt samarbete med s i landstinget, låt i alla fall s vara dem som tar debatten med samverkan Gävleborg.


Inga kommentarer: