Sidor

måndag 26 augusti 2013

Åkesson vill se Löfven som statsminister säger han i Expressen.

Expressen har gjort en intervju med sd ledaren. Där är han tydlig med vem som han föredrar som statsminister och det är socialistledaren. Motivet ger han också i Expressen;

I Expressens sommarintervju slår SD-ledaren fast att han hellre höjer a-kassan än sänker skatterna, skyller partiskandalerna på medias granskning och avslöjar varför han föredrar Stefan Löfven som statsminister:

"Stefan Löfven har fört resonemang kring arbetskraftsinvandringen som jag tycker är sunda och naturliga för arbetarrörelsen, säger han."

- -

LO hållning till arbetskraftsinvandring med stängda gränser och Go Home retorik har varit en effektiv opinionsbildning för det främlingsfientliga partiet sverigedemokraterna. Det är lätt att förstå hans glädje över Löfven.

Vi andra som vill att Sverige ska vara ett öppet land som lockar till sig företagare och människor som vill vara med och bygga framtidens Sverige, med att arbeta, har all anledning av att vara orolig över de krafter som vill motarbeta arbetskraftsinvandring. I Gävleborg är det över 8000 utrikesfödda som går till jobbet varje vecka, på många olika arbetsplatser och i många olika tjänster. Om man gör som delar av LO vill, liksom SD, skickar hem eller stänger ute människor från att arbeta, så skulle det alltså bli mindre arbetade timmar, och mindre skattepengar till välfärd.

Nu när Åkesson själv konstaterar att han föredrar Löfven före statsministern så har vi också fått ett klart besked om vilket block sd anser att de tillhör, det socialistiska.




Inga kommentarer: