Sidor

fredag 17 augusti 2012

Lägst arbetslöshet i Sverige - i allianstyrda Uppsala!

Två städer. Den ena med högst arbetslöshet i Sverige. Den andra med lägst arbetslöshet i Sverige. Den ena styrs av s v och mp. Den andra av den framgångsrika alliansen. UNT skriver om den stad som har lägst arbetslöshet. Uppsala.

Det fysiska avståndet är 10 mellan Uppsala och Gävle men det är som natt och dag mellan den politiska ledningens förhållningssätt till privat företagsamhet och enskilda människors uppmuntran från den politiska ledningen till att prova nya ideer och skapa företagsamhet.

Priset för den misslyckade politiska ledningen i Gävle får invånarna betala och det var självklart därför som över 50 % av invånarna i Gävle röstade på ett annat politiskt styre i Gävle i valet 2010 men anledningen till att s och v styr vidare med stöd av mp är att man har duperat de kommunala valkretsarna som innebär att s har för många mandat i kommunfullmäktige. Men det är alltså en myt att Gävle är "rött" i den bemärkelsen att Gävleborna skulle ha röstat på socialister och kommunister i det senaste valet.

För att bryta den negativa trend som Gävle befinner sig i så krävs det en ny politik och ny inriktning. Att fortsätta göra mer av samma sak kommer bara att innebära att vi får mer av samma politik - och samma resultat.

En kommunledning som tappat greppet gör det självklart i alla frågor vilket nu Gefle IF och Brynäs IF  bittert får erfara i kaoset med en ny fotbollsarena som både GD och AB skriver om idag.

Jag kommer ihåg hur Eva Gillström dåvarande socialdemokratiskt kommunalråd och andra argumenterade för ett bygge av konserthuset. Det skulle lösa alla Gävles problem och företag skulle vallfärda till Gävle liksom fler invånare. Var bor Eva Gillström personligen nu? Hon flyttade från Gävle.

Vi är en idrottsstad och det skulle behövas en ny arena för fotbollen. Det är märkligt eller inte - att den socialdemokratiska kommunledningen inte har ett bättre samarbete med idrottsrörelsen i Gävle och förståelse för vad som krävs för att ligga i toppen på idrotten idag. Det är på motsvarande sätt en mycket dålig dialog med företagarna om hur Gävle kan utvecklas. (om du inte bjuder kommunalrådet till Florida - då får du en avskrivning på ett lån på 6.5 miljoner).

Som sagt var, Gävle behöver - och förtjänar ett nytt kommunalt ledarskap och styre.

Inga kommentarer: