Sidor

torsdag 1 mars 2012

För miljöpartiet räcker inte ett bensin och dieselpris på över 15 konor - de vill höja ytterligare en krona tillsammans med vänsterpartiet!

MP bekräftar i HT igår att de vill ha ett bensin och dieslpris till ett ännu högre pris. De vill höja skatten med 75 öre vilket skulle ge ett pris vid pumpen på över 16 kronor med dagens prisnivåer. Det är djupt bekymmersamt och till det vill man även lägga på en kilometerskatt på all tung trafik i Sverige - vilket skulle göra alla produkter som tillverkas och exporteras i Sverige dyrare. Allt vi konsumenter köper skulle också bli dyrare eftersom allt vi konsumerar i en livsmedelsbutik transporteras till butiken med lastbil. Samma politik vill även vänsterpartiet ha - och med en eventuell s regering tillsammans med v och mp skulle alltså drivmedelspriserna stiga kraftigt och en kilometerskatt för tung trafik införas. Det vore ett hårt slag mot vårt län där vi är beroende av bilen.

Att mp vill ha högre drivmedelspriser hänger ihop med att de har sitt största väljarstad på södermalm i Stockholm där det finns en bekväm tunnelbana dygnet runt med ett mycket billligt månadskort. Faktum är att det månadskortet kostar ungefär lika mycket som en bensintank för oss som bor i Gävleborg.

Inga kommentarer: