Sidor

lördag 4 februari 2012

Över 50 anmälda till seminariet i Ljusdal kommande onsdag..

Nu har vi passerat 50 anmälda till onsdagens seminarium i Ljusdal.

Tillväxt och företagande i glesbygd – möjligheter och utmaningar
Hur skapar vi jobb och tillväxt i hela Sverige? Vad är statens ansvar och vad kan och måste vi påverka själva i Gävleborg och i Ljusdal? Under 2011 tappade Ljusdals kommun 85 invånare fram till och med november. Ett sjunkande invånarantal hotar såväl tillväxten som företagandet. Den utvecklingen måste brytas.

Därför bjuder Moderaterna i Ljusdal in till ett seminarium om tillväxt och företagande i glesbygd för att belysa den här problematiken och låta representanter från företag, näringslivsorganisationer och det offentliga att ge sin syn på möjligheter och utmaningar vi står inför.

Hans Lindberg, statssekreterare på finansdepartementet tillika en av Anders Borgs närmsta medarbetare, berättar om sin och regeringens syn på tillväxt och företagande i glesbygd. Hans Lindberg kommer även att hålla ett anförande och gå igenom alla förändringar som har skett, och som kommer att ske i framtiden, för att skapa jobb och bättre villkor för företagande i hela Sverige där bland annat jobbskatteavdraget har haft stor betydelse.

Vi får tillfälle att lyfta många glesbygdsfrågor som framkomliga vägar, bygdepeng och vindkraft, dieselskatter, energiskatter, fast telefoni, RUT och ROT. Seminariet avslutas med ett panelsamtal med deltagarna. Moderator är riksdagsledamot Lars Beckman (M).

Tid: Onsdagen den 8 februari kl. 13.00 – 15.00. Seminariet avslutas med kaffe.
Plats: Stadshotellet, Norra Järnvägsgatan 41, Ljusdal

Medverkande: Hans Lindberg statssekreterare finansdepartementet, Lars Molin oppositionsråd Ljusdal, Lars Beckman Riksdagsledamot Gävleborg, Stefan Lindqvist Docu Group, Magnus Lodin Teleperformance, Carina Andersson ordförande Svensk Handel i Ljusdal, Ingemar Frej, chef Trafikverkets Region mitt samt Mikael Ohlsson, chef Arbetsförmedlingen i Ljusdal.
Föranmälan krävs senast 3/2 till emilie.schelin@riksdagen.se.

OBS! Antalet platser är begränsat så anmälan måste ske snarast!

VARMT VÄLKOMNA!
Lars Molin
Oppositionsråd Ljusdals kommun (M)

Inga kommentarer: