Sidor

lördag 5 november 2011

Lag om tillgänglighet i USA så att även den som använder rullstol ska kunna bada..

I USA inför man en lag som innebär att från och med i mars 2012 så måste en ägare till ett offentligt och publikt bad ha en handikapplift så att även den som sitter i en rullstol kan ta sig in och ur badet...

I Valbo har man inte på många år haft en handikapplift på utomhusbadet så där kan alltså inte funktionshindrade bada. Ett barn i rullstol ska alltså sitta i sin rullstol en varm skön sommardag och titta på sina kompisar som leker i utomhuspoolen. Behöver jag tillägga att Gävle styrs av s?

I en del avseenden när det gäller tillgänglighetsfrågor så ligger USA före Sverige men personligen så tycker jag att lagstiftning inte ska behövas utan hotellägare och kommuner  mm borde själva investera i handikappliftar så att alla människor och kommuninvånare kan bada en varm sommardag..Men om inte det händer så ska man aldrig utesluta lagstiftning som en sista åtgärd. Det här är ett område som vi får titta vidare på...Om det finns områden  i USA där man lagstiftat som även borde införas i Sverige.

1 kommentar:

Anonym sa...

åk till Fjärran höjder eller Parkbadet då - problem löst - förresten de ÄGS (än så länge) av S-styrda kommuner. Måste ju vara så retligt att det ger dig utslag, typ !!