Sidor

fredag 21 oktober 2011

Vad skiljer s och m för den statliga radion i länet?

Idag är länets ledande moderater på partistämma i Örebro. Det är här politiken utformas för de kommande åren när Sveriges största samhällsbärande parti möts.

När oppositionspartiet s åker på kongress så har den statliga radion omfattande information om det, fast s ledamöter är helt utan inflytande i den nationella politiken, men när Sveriges ledande parti har partistämma så hörs det inte ett litet knäpp i radion. Jag är inte särskilt förvånad men lyssnarna kanske funderar i Gävleborg över varför det är så? Det är många viktiga frågor som Patrik Stenvard kommer att lyfta fram i ett nationellt perspektiv som har bäring på Gävleborg men det tycker då uppenbarligen den regionala statliga radion inte är viktigt? Jag kommer ihåg att när SSU (!) hade kongress så var det omfattande inslag i länets statliga radio så för Radio Gävleborg bedöms alltså SSU vara viktigare för länet än när Nya Moderaterna har partistämma.... Det säger nog mer om journalisternas agenda än vad lyssnarna och länsinvånarna tycker är viktigt.

Men misströsta inte, jag ska försöka twittra och blogga från stämman från och med idag, till och med söndag, men eftersom man sitter i olika kommittearbeten så blir det väldigt sporadiskt. Du kan också följa stämman live på den här länken.

Moderaterna och alliansen tar ansvar för Sverige och arbetslinjen och nu formar vi alltså politiken för Sveriges utveckling för de kommande åren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

sedan när bestämmer du vad radio och tv ska rapportera om??

Och vart finns infon om er stämma i kommersiell radio och tv ???

(men som vanligt får man väl inget svar av dig)

Lars Beckman sa...

För mig så får tv och radio rapportera vad de vill - det är poängen med fria medier - men det är mer än märkligt att den statliga radion tycker att SSU är viktigare att uppmärksammas än det statsbärande partiet Moderaterna.