Sidor

söndag 23 oktober 2011

Det är s kris -inte Sveriges. Sverige styrs tryggt och säkert av en stabil alliansregering. S får 25 % i ny väljarundersökning och faller som en sten i opinionen.

Det är s kris - inte Sveriges. Sverige styrs tryggt och säkert av en ansvarstagande alliansregering. Det finns bara ett resultat som räknas - valdagens - men onekligen så har svenska folket tappat hela förtroendet för det gamla trötta arbetarpartiet och söker sig nu aktivt till partier som har förmåga att styra Sverige.

Nya Moderaterna har enligt SVD   och Expressen stöd av cirka 35% av svenska folket och s har stöd av cirka 25%. Frågan är bara hur det det kan komma sig hur s kan ha så stort stöd i en opinionsundersökning med tanke på hur usel deras politik är? Det är snart bara den statliga radion i länet som har kvar förtroendet för ssu och s, i vart fall tycker de inte att det är värt att uppmärksamma att en stor delegation från länet har tillbringat helgen på partistämma i Örebro, med många viktiga inlägg. Den viktigaste framgången var att Roland Nilssons motion om att man ska se över valkretsindelningen fick en mycket positiv behandling. I Gävle så röstade en majoritet på alliansen men tack vare valkretsindelningen fick s två mandat för mycket i kommunfullmäktige. Nu kommer frågan att ses över på nationell nivå. En annan stor framgång var att stämman biföll motionen som innebär att det inte blir ett nationellt dubbdäcksförbud i Sverige - som bl a miljöpartiet kräver.

1 kommentar:

Micke sa...

Det Alliansen lyckats med är att skapa en berättelse, samtidigt som (s) tappat bort sig. På 70-talet var det omvänt: (s) ägde berättelsen och de borgerliga var splittrade.