Sidor

torsdag 15 september 2011

En enig allians mot - ja vadå?

Idag har Statsminister Fredrik Reinfeldt läst upp Regeringsförklaringen för Sveriges Riksdag och ett ord som återkom ett antal gånger var ansvar, och det är bara att konstatera att vi har en regering som tar ansvar för hela Sverige.

I minglet efter öppnandet så träffade jag ett antal ledamöter från partier utanför alliansen och det verkar inte som att oppositionen tänker lägga något gemensamt budgetalternativ till alliansens budget. Det betyder alltså att det inte finns något samlat trovärdigt oppositionsalternativ. Det betyder också att socialdemokraterna inte är något trovärdigt regeringsalternativ i svensk politik till skillnad från oss moderater som tillsammans med övriga allianspartier tar ansvar för helheten. Vi styr Sverige tryggt och säkert.

Så när du ser en opinionsundersökning så borde den redovisas alliansen som ett alternativ och s för sig och v och mp för sig... Om de inte kan prata ihop sig om en gemensam budget och en gemensam politik men ska man tro mingelsamtalen så står de långt ifrån varandra.

Tack och lov att de blev ovänner och skilde sig i opposition och inte i regeringsställning. Det ska också bli intressant att se hur s kommer att bete sig under hösten. Kommer de att fortsätta lova allt till alla eller vill de också vara med och ta ansvar för Sverige?

Inga kommentarer: