Sidor

fredag 22 juli 2011

Firande av Baltiska staternas frigörelse från kommunism och socialism!

Måndag den 15/8 kommer Sverige att fira att det är 20 år sedan de baltiska staterna kunde frigöra sig från kommunismen. Det är viktigt att vi alla ställer upp och firar det och frågan är om de s-märkta kommunalråd som åker världen runt på studiebesök på nöjesparker eller till Kina kommer att åka till Stockholm och fira det baltiska folkets frigörelse från socialismen och kommunismen?

"VI SES PÅ TORGET, MÅNDAG KLOCKAN TOLV


ÅRTALEN 1990–1991 går till Sveriges moderna politiska historia som åren då en ny folkrörelse, spontant och utan statliga bidrag, växte fram. Måndagsrörelsen visade att det civila samhället kan mobilisera en väldig kraft, om den rätta känslan kanaliseras i värdig handling.

UNDER 79 MÅNDAGAR, från starten på Norrmalmstorg i Stockholm den 19 mars 1990 till det sista mötet den 16 september 1991, hann hundratusentals svenskar ställa sig bakom parollen ”Vi stöder balterna”. I år är det 20 år sedan alla dessa människor demonstrerade för Estlands, Lettlands och Litauens återvunna frihet, någonting som vi tillsammans med dig vill uppmärksamma.

MÅNDAGEN DEN 15 AUGUSTI bjuder vi in till ett 80:e måndagsmöte. Som så många gånger tidigare är platsen Norrmalmstorg i Stockholm, tidpunkten är klockan 12-13.

MÖTET, SOM ÄR INITIERAT av regeringen kommer, förutom av statsminister Fredrik Reinfeldt, gästas av de baltiska regeringscheferna och flera personer med historisk betydelse för den baltiska frihetsrörelsen.

1 kommentar:

Anonym sa...

kommunism och socialism är två helt olika ideologier - borde du veta!
Varför skriver du bara socialism i rubriken??? Är det för att vara lika sensationshugrande som Expressen???