Sidor

söndag 1 maj 2011

Direktsändning från Norrsundet i den statliga radion och ett inslag helt utan kritiska frågor...

Den statliga radion  bevakar som väntat socialisternas dag med stort utrymme, och inslagen saknar helt kritiskt perspektiv. I alla fall det inslag som jag hörde nyss kl 10.30. Det handlar om demonstrationståget i Norrsundet och man intervjuvade den socialdemokratiska toppolitiker som ska hålla tal mot orättvisorna. En logisk fråga hade då självklart varit varför det i såfall är så dåligt utfall av socialdemokraternas politik i Gävle som toppar alla nationella rankinglistor från fel håll - men några kritiska frågor hördes inte i inslaget utan istället fick s-politikern prata fritt utan att bli avbruten.

På motsvarande sätt fick Raimo Pärssinen för några veckor sedan också ett par minuters direktsänd reklam inför den s-länsförbundsstämma som inte saknade dramatik eftersom valberedningen föreslagit ett namn men ett annat namn valdes på stämman..

Jag tycker att man öppet och ärligt ska våga diskutera och debattera vilken framtida mediapolitik vi ska ha i Sverige. Jag är en stor vän av en offentligt ägd och driven radio och tv  men jag är också en stor vän av att man kanske skulle ha två sorters radio och tv i allmänhetens tjänst. Varför inte diskutera om man ska ha en öppen socialistisk radio och tv och en öppen borgergligt radio och tv i allmänhetens tjänst. Det skulle vara betydligt ärligare mot lyssnarna och tittarna än dagens system där man kallar sig fri och oberoende men i själva verket så är det ett problemprivilegiumsperspektiv som gäller, i vart fall i den regionala statliga radion.

När hörde du senast en kritisk granskning av Gävle kommun och andra s-styrda kommuner? Eller har du istället sett ett nära och intimt samarbete mellan Gävle kommun och den regionala radion för att locka folk till sång och lek istället? Ett perfekt perspektiv för en makthavare. Låt folket sjunga och leka så kan vi göra som vi vill...

3 kommentarer:

PEJ sa...

Jag undrar varför du vill kontrollera media som nå`n diktator???
Dessutom styrs ju 95% av all svensk media av borgerliga redaktioner – så vad du gnäller över förstår jag inte – men du vill ju ha 100% kontroll, tydligen. Det är väl ingen som tvingar dig lyssna/titta på Svt/Sr – det är väl bara byta kanal, eller ??

Att någon annan (nominerad) väljs framför den av valberedningen är inget unikt (annat än kanske hos moderaterna). Det kallas DEMOKRATI – vilket förövrigt betyder folkstyre, något du borde ha lite bättre koll på som FOLKVALD politiker.

Lars Beckman sa...

PEJ - vad menar du med att svensk media styrs av borgerliga redaktioner? Menar du att enskilda journalister på GD och AB skulle ta andra hänsyn än anställda på statliga SR Radio Gävleborg och SVT Gävle-Dala?

Anders sa...

Varför vill du förstatliga SR och SVT? Trodde att moderaterna var mot sådant. Nej, ST och SVT styrs inte av staten. För i så fall vore det väl inte så mycket om socialdemokrater och 1:a maj i radion, som du påstår. Då vore det mer som i exempelvis italien, där det finns en statlig tv och radio som styrs av regeringen.

Det vore klädsamt om du använde mindre ful-retorik (dvs ljuger och far med halvsanningar) och istället tog reda på hur saker egentligen ligger till.

Att de flesta stora inflytelserika tidningsredaktioner är på högerkanten är väl inte någon hemlighet?