Sidor

lördag 2 april 2011

Radio Rix startar sina sändningar igen i Gävle på måndag - i den digitala radion...

Som tidigare medarbetare på Mix Megapol är det självklart med blandade känslor som jag konstaterar att Radio Rix kommer tillbaka till Gävle igen på måndag, men då i den digitala radion. Om det skriver Dagens Media igår...

Men för radiolyssnarna är det bra med konkurrens i etern och att det finns ett stort utbud att välja på. Det är i grunden en borgerlig politik. Vänsterpartiet vill fortfarande förbjuda den fria radion och ha ett statligt mediamonopol som man har i andra socialistiska länder men vi Moderater är för en stor mångfald och en stor valfrihet även på mediaområdet. Man kan också se vad som hände i Sverige när vi fick fria medier och internet. Då fick varje enskild person i Sverige helt plötsligt möjlighet att själv söka information och värdera information - även utanför Sveriges gränser.

Kan det finnas ett samband mellan det och att vänsterpartierna sakta men säkert sedan dess gått rakt ner i opinionen och är det därför som vissa statliga medier gör allt man kan för att fortsätta problemformulera från en verklighet som allt färre känner igen sig i?

Inga kommentarer: