Sidor

onsdag 23 februari 2011

Läser inte kommunledningskontorets Chef i Gävle de rapporter som kommer från Gävle kommuns revisor?

I Arbetarbladet så uttalar sig idag kommunledningskontorets chef om den överklagan som är inskickad till Förvaltningsrätten i Falun, där jag tillsammans med två andra kommunfullmäktigeledamöter överklagat Gävle kommuns beslut att skänka det privatägda Furuviksparken 6.5 miljoner kronor.

Det är anmärkningsvärt att kommunledningskontorets chef säger följande till Arbetarbladet:

"Hon menar även att uppgörelsen inte gynnar ett enskilt företag, eftersom kommunen, som villkor för att skriva av skulden, har sett till att Parks & Resorts lovat stora investeringar i Furuviksparken.– Gävle fick ett otroligt bra utbyte och möjligheten att i rena pengar få tillbaka de 6,4 miljonerna var otroligt små, säger hon."

Det räcker faktiskt att bara läsa Gävle kommuns revisionsrapport som finns på kommunens egen hemsida för att se att det hon säger inte är sant. Den finns här!

Revisorn säger uttryckligen i sin rapport:

"AB Furuviksparken har i sin årsredovisning gällande år 2008 beskattade vinstmedel som överstiger mottaget villkorat aktieägartillskott från Gävle Stadshus AB."

Någon har uppenbarligen fel. Antingen underkänner kommunledningskontorets chef sin Revisors rapport eller så har Revisorn fel, vilket ingen har påstått.

Inga kommentarer: