Sidor

fredag 22 oktober 2010

Stisse Åberg ryter till ordentligt om Gävle som idrottstad och han konstaterar att s sviker ännu ett vallöfte!

Stisse skriver: (klicka på rubriken för hela krönikan)

Gävle – när du trivs bäst i bakvattnet.

Läser på nyhetssidorna att den dagen före valdagen så snabbt utlovade friidrottshallen av någon anledning halkat in i ett budgetförslag...nån gång efter 2017.Visserligen.
Socialdemokraterna har styrt Gävle ungefär sedan Jean Baptiste Bernadotte klev iland i Helsingborg i början på 1800-talet för att vi skulle få en ny tronföljare.
Alltid alltså.Det är väl därför att de tror att de kan göra hur de vill, när de vill och vad de vill.Det är därför de tror att de kan slänga ut det sista valfläsket, och sedan strunta i att nån svalt det.

Gävle – välkommen till hela världens akterdäck.

Gävle är en idrottsstad. Har alltid varit en idrottsstad. Kommer inte alltid att var en idrottsstad. Världen flyger förbi oss. Jag kan bli alldeles stel i ansiktet när jag ser, hör och läser om hur en stad som Linköping satsar just på att vara...en idrottsstad.
Egentligen fanns där ingenting (Saab spelade visst allsvensk fotboll nån gång på 70-talet, och nånting mer hände kanske där. Kanske). Nu satsar Linköping, på den ena arenan efter den andra. Cloetta Center med Linköpings HC (och handbolls-VM i januari), en ny fotbollsarena där dam-EM ska spelas, en massa annat också som jag helst inte ville veta.
I Gävle kan vi tugga i mandatperioder om allvädersbanor, fotbollsarenor, friidrottshallar och för all del även innebandyhallar.
Det ska vändas, vridas – och helst förvrängas till oigenkännlighet.

Inga kommentarer: