Sidor

söndag 3 oktober 2010

Centern tänker försöka utplåna sig själv i länet genom fortsatt samarbete med s i Landstinget?

Enligt uppgifter i GD och AB vill nu centerpartiet försöka hålla sig kvar som stödparti till socialdemokraterna i länet. Det var faktiskt en av de vanligaste kommentarerna i valstugorna runt om i länet. Människor som kom fram och talade om att de skulle rösta på oss, eftersom centerna stödde s. Ville man rösta på s kunde rösta direkt på dem, var en vanlig kommentar.

Frågan är bara hur små centerpartiet ska bli innan man inser att det vore bättre att man anslöt sig till alliansen och arbetade tillsammans med oss för att vi även ska ta över makten i Landstinget tillsammans. Det vore bra för alla medborgare i länet, att få ett politiskt styre som kan förändra sjukvården till det bättre.

Hade centerpartiet öppet deklarerat och kampanjat som ett alliansparti i valet till landstinget så hade vi förmodligen tagit makten, för då hade det funnits ett ännu tydligare alternativ till dagens slutkörda socialister i landstinget. De kommer att fortsätta göra mer av samma sak, och då kommer också resultatet att bli samma som tidigare.

Inga kommentarer: