Sidor

onsdag 29 september 2010

Ska varje nyfött barn i Gävleborg få en låda med ett frö i?

Enligt uppgifter från en konferens i början på veckan, som jag tyvärr inte kunde vara med i, planerar Regionförbundet Gävleborg att ge en liten låda till varje nyfött barn med ett kit att man är välkommen och tydligen ska det innehålla någon form av frö som ska planteras.

Jag vet inte om det är ett grovt missförstånd från dom som var där men det verkar ju vara på gränsen till löjeväckande om Regionförbundet Gävleborg ägnar sig åt såna verksamheter istället för att på allvar jobba med det som är viktigt i länet.

Innehållet i skolan i länet är av mycket stor betydelse. Hur förbättras skolresultaten så att våra barn i länet får en bättre konkurrensförmåga i och med att betygen och kunskaperna förbättras. Det är viktigare än frön.

Hur vi ska förbättra matchningen så att fler företag hittar medarbetare med rätt kompetens är också en viktig fråga för länet. Det är viktigare än frön.

Hur vi kan få fler kvinnor (och män) att starta företag. Det är viktigare än frön.

Hur vi kan få ett bra grundskolekoncept, ungefär som Ung Företagsamhet på Gymnasiet, där unga får en bättre insyn i entreprenörskap. Det är viktigare än frön.

Om det är så att Regionförbundet Gävleborg lägger ner värdefulla resurser för att skapa lådor till nyfödda, så tror jag att man på allvar ska diskutera öppet och ärligt om vi behöver ett Regionförbund i länet.

Inga kommentarer: