Sidor

torsdag 23 september 2010

S klarar sig kvar vid makten i Gävle tack vare sitt samarbete med kommunisterna!

Alliansen i Gävle får sammanlagt 28 mandat och s får 24. Tack vare att s söker stöd från kommunisterna i vänsterpartiet i Gävle får man 28 mandat. MP som i många kommuner runt om i Sverige samarbetar med borgerliga partier fick 5 mandat i Gävle. Skulle mp välja att stödja alliansen i Gävle skulle alltså man tillsammans få 33 mandat och Gävle skulle kunna få full utväxling på den nationellt förda politiken.

Till Arbetarbladet säger Carina Blank:– Vi har gjort ett dåligt valresultat, men samtidigt var inte alliansen ens nära att få en egen majoritet.

Frågan är vem hon försöker att lura. S och V rasar i mandat i Gävle kommunfullmäktige, och enda anledningen till att s eventuellt kan sitta kvar, är att man söker aktivt stöd hos kommunisterna i vänsterpartiet och att inte mp söker största möjliga nytta för sitt parti. Genom att ingå med alliansen i Gävle skulle mp få större utväxling för sin politik på familjeområdet där mp står väsentligt närmare frihetsalliansen än kommunisterna i vänsterpartiet.

Inga kommentarer: