Sidor

onsdag 25 augusti 2010

Ny rapport från Moderaterna Gävleborg; Ungdomsskatten skulle slå mycket hårt mot jobben i Gävleborg!

Pressmeddelande som gått ut idag angående ungdomskattens konsekvenser för Gävleborg;

En fördubbling av arbetsgivaravgifter för unga under 26 år skulle påverka Teleperformance i Söderhamn mycket negativt.”

Idag besökte riksdagskandidaten Lars Beckman (M) och kommunfullmäktigekandidaten Linus E. Ohlson (M) Teleperformance i Söderhamn.

Anledningen till besöket var att då Teleperformance är den största privata arbetsgivaren, och den största ungdomsarbetsgivare i Söderhamn, var det extra intressant att få reda på hur fördubbling av arbetsgivaravgiften för unga som de rödgröna föreslår skulle påverka dem.

– En fördubbling av arbetsgivaravgifter för unga under 26 år skulle påverka företaget mycket negativt för våra kontor i Söderhamn och Ljusdal, sa Contact Center Manager Johan Stark till Beckman (M) och Ohlson (M).

Totalt rör det sig om en skattehöjning på närmare 10 miljarder kronor. Bara här i Gävleborgs län skulle vänsterpartiernas förslag kosta våra företag 274 697 627 kronor.

Beckman (M) och Ohlson (M) ser mycket allvarligt på detta.

– En fördubbling av arbetsgivaravgifterna kommer slå hårt på företag som Teleperformance och speciellt i Söderhamn där många av våra unga får sitt första jobb. Vill vänsterpartierna att våra unga i Söderhamn skall leva på bidrag istället? sa Ohlson (M).

Inga kommentarer: