Sidor

onsdag 28 juli 2010

Sveriges dyraste blixtlås på Stortorget i Gävle!

I Gävle känner sig många otrygga i att bli gamla enligt en undersökning av TV4. I Gävle levererar skolorna sämre resultat än riksgenomsnittet men vi har Sveriges dyraste blixtlås på Stortorget enligt Arbetarbladet och Gävle har också en stor reklam och eventbyrå, i kommunal regi.

Politik handlar om att prioritera och direkt efter alliansens valseger i Gävle så måste arbetet starta upp med att prioritera om verksamheten, och satsa på en ren och snygg kommun, med en skola och äldreomsorg som kommuninvånarna får förtroende för.

Det är inte en naturlag att Gävle och Gävleborg ska hamna långt ner på alla nationella rankinglistor. Det innebär att det kommer att bli mindre resurser till blixtlås på stortorget och gasklockor, och eventverksamheten, men å andra sidan kommer vi att få en bättre skola och äldreomsorg.

3 kommentarer:

Picus.V sa...

Ha, ha, ha :-)))
Nu slår du världrekord snart. Snälla Lars, skärp dig....

Om du ska bli politiker så lär dig skillnaden mellan privat, kommunal/landsting och statlig ekonomi.
325.000:- är skitpengar för utsmyckning när vi talar om en ombyggnad för 75 miljoner.
Det vet du och det vet Birgittha Bjerkén. Men gnälla ska ni....

Bli lite seriös nån gång.

Andreas sa...

Hur kan du säga att 325.000 kronor är skitpengar? Det är väl som vanligt med de rödgröna, man ser skattepengar som något man kan leka bort och tar pengarna slut är det bara att höja skatten.

Picus.V sa...

I SAMMANHANGET är det skitpengar...

För dig och mig, Andreas är 325.000:- mycket pengar. Men för ett kommunalt projekt som har tagit ett och ett halvt år, har kostat 75.000.000:- och som ska hålla i 35-40 år fram i tiden är det inte mycket.

Vad kostar snöröjningen av Gävles gator när det blir "full utryckning"? Enligt en uppgift i GD i vintras rör det sig om 800.000:-
http://gd.se/nyheter/gavle/1.1820569-2-1-meter-sno-hittills-i-vinter

I dessa perspektiv är 325.000:- "skitpengar"...