Sidor

måndag 19 juli 2010

Många väljare lutar åt höger även i årets val.

Betydligt fler svenskar känner sig höger än vänster på den politiska skalan rapporterar den statliga tv kanalen. Det visar en undersökning som Sifo gjort åt Rapport.Snart är det dags för Sverige att rösta - och frågan är var svenskarna står politiskt. Enligt en undersökning från Sifo så är det mer blått än rött.De deltagande fick berätta var de befann sig på en skala mellan 1 och 10, där ett var mest vänster och 10 mest höger.33 procent av de deltagande anser sig vara i den politiska mitten, en femma eller sexa på skalan.24 procent tyckte snarare att de är vänster, och 35 procent tycker att man är höger om mittlinjen.Resten, 8 procent, var osäkra.

Bland unga under 29 år tyckte mindre än var femte person att de var vänster.34 procent av de som svarade ansåg såg stå i mitten. 19 procent fanns på vänsterkanten och 29 procent till höger.-Jag är inte särskilt förvånad. I min skola är nästan alla höger, jag tror det handlar mycket om att man vill tjäna pengar utan att bli straffad för det, säger Julie Fossi, 19 år.

Det är förmodligen därför vi kommer att få se stora utspel från rörelsens medier Aftonbladet och statliga radiokanaler där allt kommer att vara tillåtet för att svartmåla alliansen och dess företrädare men Aftonbladet gick för långt och det har nu slagit tillbaka mot Sveavägen och Mona Sahlin. Svenska Folket vill veta vad de politiska partierna vill sakpolitiskt och inte se våldsamma personangrepp.

För vårt län skulle det vara sabotage mot jobben att fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga, att höja drivmedelspriserna kraftigt och att införa en kilometerskatt för tung trafik på 14 kronor per mil. Vi behöver en politik som skapar jobb i hela länet.

Inga kommentarer: