Sidor

fredag 25 juni 2010

Statlig snaskradio - SR Västernorrland.

I Sverige har vi en statlig public Service radio som ska vara objektiv och analytisk coh neutral till politiska rörelser.

Igår passerade jag Sundsvall och lyssnade till statliga P4 Västernorrland och de hade ett uppflåsat inslag om vilka politiker som tjänar mest i länet. Förmodligen med undertonen att ju mer du tjänar desto sämre politiker är du? (klicka på rubriken för hela inslaget)

Analysen om vad de enskilda politikerna vill göra för att utveckla länet lös med sin frånvaro utan istället hade man undertonen att här finns det något konstigt. Det vore mer relavant att faktiskt tala om vad poltikerna vill göra för att utveckla Västernorrland. Vilka politiker vill höja bensin och dieselskatten och införa kilometerskatter? Det vore förödande även i Västernorrland som har stora och långa avstånd. Vilka politiker vill avskaffa betygen i skolan för att man inte ska mäta kunskapen på eleverna? Det vore relevant och intressant men det skulle förmodligen ge en helt annan bild av politikerna än vad den statliga radion vill genom att fokusera på löner istället för politiker.Det är alltså kvällstidningsjournalistik fast i statlig radio.

Nu väntar vi bara på att statliga Radio Gävleborg ska göra samma inslag i vårt län.

Inga kommentarer: