Sidor

lördag 5 juni 2010

NEJ till friskolor med röd regering och de gamla försvinner förmodligen.

Arbetarbladet (klicka på rubriken) skriver om att socialdemokraterna i Barn och Ungdomsnämnden sa nej till nya friskolor i Gävle. Det betyder alltså att det röda förslag som ligger från s v och mp som innebär att kommunerna i Sverige skulle ha kommunalt veto mot friskolor innebär slutet för dem i Gävle.

Vänsterpartiet kräver också, liksom delar av socialdemokratin, att det ska lagstiftas mot ett vinstförbud mot företag som verkar inom traditionella mjuka sektorn, och då stänger man effektivt ner även befintliga friskolor i Gävle.

När jag gick gymnasiet och grundskolan så fanns det inte några andra skolor att välja på än de kommunala. De som hade pengar kunde sätta sina barn i vilken skola som man ville, men vanliga människor hade inte råd med det. Idag så kan var och en välja den skola som passar bäst, med en offentlig finansiering. De rödas förslag skulle innebära att det återigen blir plånboken som avgör valfriheten.

7 kommentarer:

PEJ sa...

Veto mot friskolor - ÄNTLIGEN
Vinstförbud för företag i välfärden - ÄNTLIGEN

Ingenting har segregerat den svenska skolan som friskolorna. Friskolor avvisar elever med funktionshinder, bokstavskombinationer eller bara för att de har föräldrar med ringa utbildning. ÄNTLIGEN kan vi få stopp för den extrema segregeringen av svenska elever.
Plus de skräckexempel man har sett med gymnasieskolor utan lärare - undervisning bedrivs via videokonferenser med en ensam lärare i Stockholm. Jag RYSER....

Vinstmål i privata företag inom välfärdstjänsterna ska bort - ABSOLUT. Vinstmålen gör att företagen "väljer" de "kunder" med små behov, där man snabbt kan göra stora vinster, de "kunder" med stora behov väljer man bort då de är tidskrävande och dyrbara/kostsamma.
Moderaternas "valfrihet" gäller företagen - INTE "kunderna".

hanna sa...

Håller med PEJ fullständigt.

Bort med alla privata företag inom välfärdssektorn.

Picus.V sa...

Skattepengar.

När kommunen lägger skattepengar på att rusta ett slitet torg är det fel. När man gör det ena eller andra så är det också fel.
Även om det handlar om en skitsumma på en marinfestival...

Men, om skattepengarna genererar vinst i ett privat bolag är det rätt. Hur tänker ni i moderaterna och de andra högerpartierna?

När det gäller fotbollsarenor ska tydligen våra skattepengar ge vinst åt en elitklubb som närmast kan jämföras med ett företag.
Jag köper det INTE, Lars...

Anonym sa...

Och här slog den glada trion till igen. Det har aldrig slagit dessa tre "utopier" att det kanske finns en anledning till varför det är så många som ansöker om att öppna friskola just i Gävle????

Sen kan man väl kanske fundera över PEJ och hans sanningshalt.... Om jag inte missminner mig så var det just en friskola med särskole inriktning som ansökte nyligen. Men som vanligt var den rödgröna röran emot även denna form av skola.

Har PEJ någonsin kollat upp hur det ser ut med behöriga gymnasie/grundskolelärar här i Gävle? Troligtvis inte för då skulle han nog inte efter 90 år vid makten ta till några brösttoner....

Men det är väl som vanligt, någon annans fel...

Lars Beckman sa...

Ja, det är tydliga besked som gäller från de röda partierna. Med en ny regering - stopp för friskolor.

PEJ sa...

till Anonym

Var inte bitter.....

Anonym sa...

Inget svar från den glade PEJ, var ju inte helt oväntat..... Det kanske blev lite för hett.