Sidor

onsdag 13 januari 2016

Se SVT Aktuellt inslaget med tidigare demokratiminister Liberalen Birgitta Ohlsson på SVT Play

Igår på SVT Aktuellt medverkade vår tidigare demokratiminister Birgitta Ohlsson Liberalerna på SVT Aktuellt. Se gärna det inslaget här!

Birgitta Ohlsson berättar i inslaget om hur hon (!) blev anklagad för att vara rasist när hon redan för 15 år sedan tog upp frågan om hedersvåld.

Som sagt var, det är värt att ta ett par minuter och titta på SVT inslaget. Klar och redig argumentation från vår tidigare demokratiminister.

Birgitta konstaterar i inslaget;

" I en debatt i SVT:s Aktuellt hävdade Liberalernas Birgitta Ohlsson att samhället måste våga diskutera gärningsmännens bakgrund. Hon hänvisade till att hon tidigare kallats för rasist när hon debatterat hedersvåld och islamofob när hon diskuterat våldsbejakande islamism.

– Vi måste våga diskutera att olika kulturer har kommit olika långt när det gäller kvinnors och flickors rättigheter. Det finns manliga skitstövlar i alla samhällen och kulturer men olika kulturer har olika stor acceptans för det."
---

Alla människor är individer och måste ta ansvar för sina egna handlingar men Birgitta redogör bra för hur hon ser på frågan ur sitt perspektiv.

Inga kommentarer: