Sidor

tisdag 12 augusti 2014

Intressant studiebesök på Aleris Bollnäs sjukhus

Ett mycket intressant studiebesök på det privata sjukhuset Aleris i Bollnäs. Det är sorgligt om de skulle läggas ned pga vi skulle få en mörkröd regering i Sverige

1 kommentar:

norah4you sa...

Min egen personliga erfarenhet från tiden jag var ensam mamma med dotter som skadade ryggen i trappa när hon gick i högstadiet, är att det är billigare även om det kostar att få specialist på ortopedi och sjukgymnast som kan akupunktur utöver sjukgymnastik, vattenterapi o massage, än att ha en ung människa som pga stelbenta regler får vänta och inte få hjälp.

Svårt när vi då före 1998 levde på 50 kr över existensminimum, och därför inte fick några bidrag, javisst. Men svårare var att se henne gå på två kryckor i två år innan hon blev bra med rätt kombination av ortopedbehandling (specialkorsett 1 år) samt skicklig sjukgymnast.

Utan privata vårdgivare, vissa med uppdrag av landstinget (sjukgymnasten på specialklinik i Ög som idrottsmän använde) vissa utan högkostnadsskydd (ryggortopedspecialist), så vet jag inte ens om hon hade kommit tillbaka. Startade senare i Vasaloppet och sprang Göteborgsvarvet m.m.