Sidor

söndag 16 mars 2014

Kan inte Stefan Löfven räkna? Eller har han inte läst S budgetmotion till Sveriges Riksdag? Oavsett vilket så förväntar man sig mer av en statsministerkandidat.


Det var utklassning i debatten mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och den tidigare fackföreningsledaren Stefan (S) i SVT Agenda. Det blev en diskussion om S budget i Agenda och uppenbarligen kan inte Stefan sin egen riksdagsbudget. Men jag ska inte vara sämre än att jag kan hjälpa Stefan att räkna: S saknar finansiering på 11 miljarder kronor;

• I sin budgetmotion för 2014 föreslår Socialdemokraterna reformer på 27 miljarder kronor.

• I samma motion föreslår Socialdemokraterna finansiering på 31 miljarder kronor.

• Närmare hälften av Socialdemokraternas finansiering på 31 miljarder kronor utgörs av ”nej till femte jobbskatteavdraget” och ”nej till höjd skiktgräns i statlig inkomstskatt”. Det är sammantaget 15 miljarder kronor i finansiering som har fallit bort. Därmed återstår 16 miljarder kronor i finansiering (31-15 mdkr = 16 mdkr).

• Med 27 miljarder kronor i reformer och 16 miljarder kronor i finansiering fattas 11 miljarder kronor i finansiering av de reformer som Socialdemokraterna presenterade i sin budgetmotion.

• Socialdemokraterna har inte backat från något av sina utgiftslöften.

 

Inga kommentarer: