Sidor

torsdag 9 januari 2014

Med S budget i Riksdagen förlorar en barnfamilj i Bomhus 16000/år och med V budget skulle samma barnfamilj förlora ca 59000/år..

Det visar en rapport som jag har tagit fram från Riksdagens utredningstjänst och som du kan läsa mer om här!

Den här utredningen klagar tydligen socialisten Elin Lundgren på sin blogg men det finns en tydlig och enkel lösning på problemet för henne. Be RUT ta fram en egen utredning på en annan familj och räkna på den familjen och se hur mycket familjen förlorar med s v och mp resp budget i Riksdagen. Gör inte Lundgren det så skulle ju media själva kunna räkna på olika familjer som bor i Gävle och se vad respektive budget i riksdagen skulle betyda för olika familjer. Självklart blir det olika stora förluster med s v och mp olika budget beroende på boendeformer, inkomstnivåer och val av konsumtion hos familjen.

Elin Lundgren måste alltså tro att det går att höja skatterna med 30 miljarder till 90 miljarder utan att det skulle påverka en barnfamilj med lägre disponibel inkomst. Vi andra vet att det självklart inte är sant. Chockhöjer man skatterna som s v och mp gör i Gävle från årskiftet så betyder det ca 5000 mindre per år för en familj där båda personerna arbetar, och man har normala inkomster. Det är 20 000 under en mandatperiod. Om s fick bestämma i Riksdagen skulle en familj dels få chockhöjd kommunalskatt, och dels få en nationell skattechock. Är det någon som tror att en sådan politik skulle skapa fler jobb? Tvärtom är det en kraftig konsumtionsindragning som skulle leda till väsentligt färre jobb.

Det beskriver Statsminister Fredrik Reinfeldt väl i dagens Aftonbladet. 

Inga kommentarer: