Sidor

tisdag 15 oktober 2013

Det allvarliga för Gävleborna är inte om s topparna har druckit en öl eller inte på lyxresan till Frankrike utan att de åkte.

GD skriver om kaoset (?)  på Gävle kommuns ekonomiavdelning som gör att man inte kan lämna ut den enklaste reseräkningen från s topparnas lyxresa till Frankrike.

Det allvarliga med de resorna är dock inte om man har druckit en öl eller inte, utan att man har prioriterat sin tid genom att resa dit. GD rapporterar om vad resorna har kostat i pengar men till det ska man även lägga arbetstiden för tjänstemännen som också är kostnader, och politikernas arbetstid.

Det mest allvarliga är dock bristen på fokus på att göra rätt saker. Genom att åka till en mässa, i ett varmt och skönt land, så får man säkert upplevelser som är värdefulla. Det som räknas är dock inte det, utan resultatet för Gävleborna. Där ställde GD föredömligt frågan om vilket konkret resultat som resorna har resulterat i, och svaret var noll. Man kan inte peka på något konkret resultat för Gävleborna.

Tänk om samma tjänstemän och politiker istället hade lagt sin tid på att göra nytta för Gävleborna. Varför inte ta lokalbussen till Sandviken och träffa ledningen för Sandvik? Lyssna in vad som är viktigt för dem för att göra vår region attraktiv så att de kan rekrytera nyckelmedarbetare till regionen. Lyssna in hur busstider mm borde anpassas till Sandvik. Lyssna in vad man anser om vikten av konkurrens på lika villkor genom att ha tillgång till energi. Lyssna in hur viktigt det är att eleverna i Gävles skolor får en rättvis bild över hur det är att jobba i ett modernt företag som Sandvik.

Listan kan göras lång på varför det vore bättre att kommunledningen åkte med lokalbussen till Sandvik istället för att åka på lyxresor till Frankrike. Men det kanske inte är lika roligt och exklusivt?

Inga kommentarer: