Sidor

onsdag 24 juli 2013

Pressinbjudan utskickad till torsdagens rundabordssamtal i Hudiksvall om effekterna på jobben i Gävleborg med fördubblad arbetsgivaravgift för unga och fördubblad moms på mat på restauranger!


Pressinbjudan; Arbetsgivare i Hudiksvall om konsekvenserna för jobben i Gävleborg av Socialdemokraternas och Vänsterpartiets förslag om höjd arbetsgivaravgift och restaurangmoms
Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill fördubbla arbetsgivaravgiften för unga under 26 år och höja momsen på mat på restauranger. Vilka konsekvenser får det för arbetsgivare i Hudiksvall? Hur mycket mer kommer en eventuell fördubbling av arbetsgivaravgiften för unga att kosta för Gävleborgs arbetsgivare? Hur många färre jobb av det beräknar Riksdagens utredningstjänst?


Torsdagen den 25 juli träffar riksdagsledamot Lars Beckman (M) och kommunalråd Jonas Holm (M) arbetsgivare i Hudiksvall i ett runda bord-samtal där de berättar om vilka konsekvenser oppositionspartiernas förslag skulle få för deras verksamheter.

I samband med runda bord-samtalet presenteras även siffror ur flera rapporter från Riksdagens Utredningstjänst, som bland annat visar hur mycket en höjning av arbetsgivaravgiften för unga under 26 år skulle kosta för länets arbetsgivare samt hur många anställda inom restaurangnäringen som är unga respektive utrikes födda. Dessutom presenteras siffror som visar vad en fördubbling av arbetsgivaravgiften för unga skulle kosta för Gävleborgs landsting och för Hudiksvalls kommun.


Medverkande: Tina och Håkan Strandell, Hogges, John Mildén, Mc Donald’s, Jannis Eskitzis, 49:an samt Mira Jonsson, A-assistans. Dessutom deltar Jonas Holm (M), kommunalråd i Hudiksvall samt Lars Beckman (M), riksdagsledamot Gävleborgs län.

Media hälsas välkomna att delta i slutet av runda bord-samtalet samt att ta del av siffrorna ur rapporterna från Riksdagens Utredningstjänst.

Tid:
torsdagen den 25 juli, kl. 11.00


Kontaktuppgifter:

Lars Beckman (M)

Riksdagsledamot Gävleborgs län

0703 – 61 36 96

Inga kommentarer: