Sidor

måndag 13 maj 2013

Pressmeddelande skickat om skogsvandringen med Mellanskog.

PRESSMEDDELANDE:

2013-05-13

Riksdagsledamöterna Anders W Jonsson (C) och Lars Beckman (M) genomförde skogsvandring för att lära sig om skogsbruket i Gävleborg och Sverige!
På inbjudan av Birgitta Gunnarsson, Storvik gick idag riksdagsledamöterna Anders W Jonsson (C) och Lars Beckman (M) en skogspromenad för att lära sig mer om det svenska skogsbruket. Gunnarsson och hennes bror är 14:e generationen som driver sin rörelse som är en jord- och skogsbruksfastighet. Hon är engagerad i Mellanskogs skogsbruksområde i Gästrikland och man känner en oro inför hur ägandet och brukandet av skogen kommer att se ut i framtiden.

- Under förmiddagen fick vi en unik inblick i vad som otvetydigt är en av Sveriges största exportnäring, nämligen skogen, och vikten av att värna de fördelar som familjeskogsnäringen ger, sade Jonsson i en kommentar efter besöket.
 
- Alliansen har vi tagit fram en vision för hur vi ska arbeta med skogsfrågorna i Sverige - Skogsriket. Med Skogsriket arbetar regeringen för att skapa bättre förutsättningar för nya jobb och tillväxt med skogen som bas. Under dagens möte framkom tydligt att den kilometerskatt som S, V och MP vill införa skulle slå hårt mot påverka skogsnäringen negativt, avslutar Beckman.

Skogsbruket är en viktig del av näringslivet i Gävleborg och utan ett fungerande skogsbruk skulle flera viktiga företag som Korsnäs i Gävle och Holmen i Iggesund ha svårt att klara sin produktion.

Inga kommentarer: