Sidor

söndag 12 maj 2013

Ett närmande till mälardalen står högt upp på alliansens agenda efter valet 2014 och därmed lägre pendlingskostnader..

I mälardalen finns det ett kort som heter TIM kortet som ger dig möjlighet att pendla hur mycket du vill inom mälardalen till en låg månadskostnad. Som bekant har s styrda Gävleborg bland den högsta månadskostnaden för enskilda att pendla. TIM kortet kostar runt 800 kronor i månaden. Skulle man komma ner i den kostnaden skulle självklart många som är arbetslösa i Gävle och Gävleborg se större möjlighet till att pendla till arbete istället. Idag kan det kosta en enskilda över 4000 kronor per månad att pendla från Sandviken till ett jobb i Uppsala.

Gefle Dagblad skriver idag om hur visionslös kommunledningen är i Gävle för att marknadsföra oss som en pendlingskommun till Stockholm. Ibland undrar man om s i Gävle är så syniska så att de önskar att människor är arbetslösa eller sjukskrivna istället för att arbeta eftersom de som befinner sig i den gruppen i högre utsträckning röstar rött? Av de som arbetade i valet 2010 så var det ca 20 % som röstade på s, som har blivit de arbetslösas och sjukskrivnas parti. Jag vill bara påpeka att alliansen kämpar för att alla ska ha rätt till 100 % i lön istället för 80% i a-kassa, vilket naturligtvis är bättre för alla. Politik handlar om att förbättra människors vardag och även i den här frågan kommer alliansen att göra skillnad efter valet 2014 i Gävle. Det blir en högt prioriterad uppgift att förbättra pendlingen till och från länet till en rimlig kostnad för den enskilde.

Vi är många moderater som har en stor personlig erfarenhet av pendling och ett exempel på hur s snarast saboterar för pendlarna är att man är på väg att ta bort gratisparkeringen vid Gevaliafabriken.

Inga kommentarer: