Sidor

onsdag 16 januari 2013

Vilka krav ställer v och mp på s inför en eventuell olycklig regeringsförhandling mellan de röd-gröna? Blir det avveckling av kärnkraften som mp kräver eller avveckling av rut och rotavdrag som v kräver?

Anna Kinberg Batra och Kent Persson ställer berättigade frågor inför dagens partiledardebatt i Sveriges Riksdag idag på Expressens debattsida.

Anna och Kent ställer följande frågor till socialdemokraterna och idag är det viktigt att svenska folket får klara besked från v mp och s;

Vill Stefan Löfven och Magdalena Andersson med trovärdighet utmana Fredrik Reinfeldt och Anders Borg om stats- och finansministerposterna krävs det att de talar om hur de ska skapa ett parlamentariskt underlag större än alliansens. Väljarna förtjänar att veta dels hur Miljöpartiets och Vänsterpartiets kravlistor ser ut och dels vilka av dessa krav som Socialdemokraterna är redo att lägga till sina egna.

Vilka blir Miljöpartiets krav? Blir det höjda bensinskatter som innebär att de dagliga resorna för en barnfamilj med två bilar blir uppemot 2 000 kronor dyrare per år? Blir det slagen mot jobb och företagande på landsbygden där exempelvis höjda skatter på transporter riskerar att öka kostnaderna för det lilla åkeriet, med tre lastbilar, med cirka en halv miljon kronor?

 Blir det flygskatten som innebär att den hopsparade semesterresan för en barnfamilj kan bli uppemot 3 000 kronor dyrare?

Vilka blir Vänsterpartiets krav? Blir det avskaffandet av RUT-avdraget, något som skulle hota jobben för tusentals människor och leda till fler otrygga svartjobb? Blir det höjningen av inkomstskatten vilket ger mindre i plånboken för exempelvis akutsjuksköterskan och småföretagaren?

 Blir det avskaffandet av lagen om valfrihetssystem och kömiljarden med ökade köer och minskad tillgänglighet i välfärden som följd?

Inga kommentarer: