Sidor

tisdag 15 januari 2013

Fackförbundet Kommunal ska utreda vad som hände i Stenungsund med fackombudet som fick sparken för att hon inte var bokstavstrogen socialist.

GP skriver om att fackförbundet Kommunal ska utreda vad som hände i Stenungsund när det fackliga arbetsplatsombudet fick sparken för att hon inte var bokstavstrogen socialist. Det verkar helt ha gått kommunal förbi att vi har grundlagar i Sverige som garanterar föreningsfrihet och rätten att engagera sig politiskt. Fackförbundet ska skämmas för sitt agerande och säger en hel del om vilken kultur som finns inom arbetarrörelsen. LO ombud Viktor Rasjö - tillika s ordförande i Hofors - sa i ett inlägg på Facebook att det var ett helt korrekt agerande av Kommunal. Tänk nu tanken att en arbetsgivare skulle avskeda någon för att personen var aktiv i ett fackförbund eller politiskt parti på vänsterkanten? skulle SVT och Sveriges Radio vara tysta då? Skulle DN och Svenska Dagbladet inte haka på GP nyheten? Märkligt att vänstersidan i svensk politik kan få begå brott mot Sveriges grundlag utan att någon reagerar nämnvärt på det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Konsekvenserna blir ju att alla sparkade SD sympatisörer kan få skadestånd. Och det vill ju ingen, eller...

Ari sa...

Detta är knappast någon ny företeelse, men när det drabbar sverigedemokrater så är det ingen som reagerar.

Anonym sa...

Du skrev....
"Märkligt att vänstersidan i svensk politik kan få begå brott mot Sveriges grundlag utan att någon reagerar nämnvärt på det"

SD sympatisörer då?

Jag skulle gärna villja veta vad du tycker om de fallen, Lars.