Sidor

måndag 19 november 2012

Integrationen i Sverige måste förbättras enligt ny undersökning!

SR Dagens Eko rapporterar att integrationen i Sverige inte är tillräckligt framgångsrik. Det här är ett viktigt politikområde där det bara är att konstatera att vi har utmaningar kvar att göra.

Forskaren säger;

En förklaring till att Sverige utmärker sig så negativt i statistiken under de tio första åren är att Sverige tar emot fler flyktingar än länderna som Sverige nu jämförs med som i högre utsträckning tar emot arbetskraftsinvandrare.

Det tar längre tid för flyktingar att etablera sig på arbetsmarknaden eftersom de inte har något jobb när de kommer, men trots det visar undersökningen att samhället har misslyckats, menar Ryszard Szulkin.

- Man kommer inte till ett jobb som väntar. Men att det inte väntar ett jobb efter fem-sex år är naturligtvis ett misslyckande, säger han.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att politiken är misslyckad har vi vetat i 30 år nu. Dags att agera kanske ?

Roger Svensson sa...

Ända realistiska politiken är helt enkelt att man begränsar invandringen till den nivå som man lyckas integrera. Då menar jag en nivå baserat på vad man faktiskt åstadkommer i verkligheten i dagsläget, inte baserat på något önsketänkande om det nog löser sig med ”en bättre integrationspolitik”, ”antirasistiska kampanjer” och olika ”åtgärder”. Överstiger man den nivån får man problem som bara växer lavinartad och som i första hand faktiskt drabbar de invandrare som kommer hit. Lyssna mer på den kloke skomakaren Suat Cicek från Rosengård, som fattat vad det handlar om, och mindre på diverse proffstyckare:
”Rosengårds problem är hela Sveriges”

Roger Svensson sa...

Fungerande länk ...
http://www.aftonbladet.se/debatt/article232853.ab