Sidor

onsdag 13 juni 2012

Partiledardebatt i Riksdagen idag, ja nästa alla är i talarstolen. socialistledaren Löfven sitter på läktaren.

Idag är det partiledardebatt i Sveriges Riksdag. Ja, nästan alla partiledare är i Sveriges finaste talarstol. Socialisternas ledare Löfven får sitta på läktaren eftersom han inte är folkvald.

Mot en enig och samspelt allians får vi med stor säkerhet se de 4 oppositionspartierna tävla om att ta avstånd från varandras politik. Vi vet att vi har en allians som styr Sverige skickligt och framgångsrikt men vad Sverige skulle få för politik med en eventuell röd-grön regering är helt döljt i mörkret. Är det mp snabbavveckling av kärnkraften som gäller gäller eller mp flygskatt? Är det vänsterns skattehöjningar med cirka 80 miljarder som skulle slå stentufft mot hushållens köpkraft?

Alla tre partier s, v och mp vill införa en kilometerskatt för tung trafik som skulle påverka jobben i Sverige negativt men också göra alla varor dyrare.

Oppositionspartierna s, v och mp vill höja arbetsgivaravgifterna med 16 miljarder riktade mot unga under 26 år. På vilket sätt skulle det bli fler jobb av att höja kostnaderna för arbetsgivarna?

Listan kan göras lång på miljardskattehöjningarna som oppositionen vill göra. De pratar ofta om miljonerna de vill satsa men pratar tyst om miljarderna i skattehöjningar.

Inga kommentarer: