Sidor

lördag 16 juni 2012

miljöpartiet tror att alla som bor utanför södermalm i Stockholm är frilansskribenter..

Miljöpartiet som vill införa en flygskatt som fördyrar en charterresa med 5000 kronor för en barnfamilj, som vill införa en kilometerskatt för tung trafik som slår mot både jobben och livsmedelspriserna i Sverige, och som vill göra en skattechock på drivmedel har skrivit en debattartikel idag om att de inte bara är ett parti för boende på södermalm. De skriver också att de som bor på landsbygden är frilansskribenter. Eftersom de skriver just det så blir helt plötsligt deras politik lättare att förstå. För en frilanskribent på söder så spelar inte bensinpriset samma roll som för oss som bor i en stad utan tunnelbana som går dygnet runt. För en frilansskribent så spelar inte elpriset samma roll som för den som arbetar på Sandvik. För en frilansskribent spelar inte kilometerskatten på tung trafik samma roll som för en person som arbetar på Iggesund och som tappar jobbet när det blir dyrare att exportera produkterna. Listan går att göras lång på miljöpartiets försök att straffbeskatta landsbygden eller Sverige om man så vill, som finns utanför Söder i Stockholm.

Men skulle jag fråga Maria Abrahamsson, min kollega i Skatteutskottet, så kan hon säkert göra en lång lista på varför miljöpartiets politik är direkt skadlig även för den som bor på Söder i Stockholm.

1 kommentar:

Pär Abrahamsson sa...

Läs igen. De skriver inte att alla som bor på landet är frilansare, bara att de är många miljöpartistiska landsbygdsbor som jobbar med det