Sidor

tisdag 27 mars 2012

Utbildningsministern redogjorde för alliansens utbildningspolitik idag i en interpellationsdebatt med länets socialdemokrater, som har landat helt fel i den här frågan - också.

Gå in på Riksdagens hemsida så kan du ta del av den interpellationsdebatt som hölls idag mellan utbildningsminister Jan Björklund och länets socialdemokrater om högskolornas roll i framtiden. Jan Björklund var mycket skicklig i debatten och förmodligen ångrar Åsa Lindestam och Raimo Pärssinen att de visade sin okunskap i ämnet genom att ställa interpellationerna.

Åsa Lindestam står dessutom och säger emot sig själv i debatten. Först nämner både hon och Raimo Pärssinen i sina inlägg att det är för näringslivets skull i länet som Högskolan i Gävle behövs men när Åsa ska räkna upp vilka utbildningar som HIG bedriver så landar hon snabbt i offentlig sektor utbildningar (som också är viktiga och värdefulla men inte för näringslivets skull). Titta gärna lite extra på just Åsa Lindestams inlägg och se om du kan få hennes båda inlägg att gå ihop när det gäller just näringslivets roll. Annars var det ju väldigt bra att Åsa mfl sossar mötte Svenskt Näringsliv Mellansvenska Handelskammaren och Företagarna igår och diskuterade viktiga frågor men tydligen gjorde de inte så stort intryck på s ledamöterna eftersom de inte kom ihåg vad organisationerna heter - lyssna gärna på det inlägget också från Åsa när hon döper om de viktiga näringslivsorganisationerna.

Jan Björklund konstaterar i interpellationsdebatten att det snart kommer en första oberoende utvärdering av utbildningarna vid landets lärosäten och det ska bli en spännande läsning.

Jag har en debattartikel i Söderhamnskuriren i ämnet idag.

Inga kommentarer: