Sidor

fredag 23 mars 2012

Åsa Lindestam s riksdagsledamot från Söderhamn ser inte till länets bästa när det gäller synen på behovet av ett universitet!

Åsa Lindestam, s riksdagsledamot från Söderhamn - gift med s-kommunalrådet i samma kommun - ser inte till länets bästa när det gäller synen på högre utbildning i en insändare i Söderhamnskuriren idag.

Hon kommer självklart att få ett svar av mig och den första fråga hon bör ställa sig är - varför ser det så dåligt ut när det gäller kunskaperna hos grundskoleeleverna i Gävle kommun - där s styr?

Hela 20 % har inte gymnasiebehörighet och det verkar som att hela skolan faller sönder i det s-styrda Gävle. Åsa skriver att det är självklart att grundutbildningen ska fungera men uppenbarligen så gör den inte det i s-styrda Gävle.

Gävleborg är det enda län norr om dalälven som inte har ett universitet och för personalen och studenternas skulle - och hela länet - så vore det bättre att Högskolan i Gävle blir en del av ett universitet. Självklart skulle det vara tråkigt för rektor och hennes ledningsgrupp att inte få vara den högsta ledningen men det är också de enda personerna som skulle påverkas negativt. Resten av Högskolan och länet skulle påverkas positivt men Åsa gör sig alltså till facklig företrädare för rektorn istället för att se till länets bästa.

Inga kommentarer: