Sidor

fredag 30 mars 2012

2943 personer arbetar i restaurangnäringen i länet!

Företagsbladet skriver om den RUT rapport som jag har presenterat idag som visar att det är närmare 3000 person som arbetar i restaurangnäringen i länet.

Riksdagens Utredningstjänst har i en ny rapport, beställd av mig, visat på branschens betydelse för Gävleborg. Det är hela 2 943 personer som arbetar i restaurangnäringen i länet varav 863 utlandsfödda och hela 1044 unga under 26 år, oavsett om man är utrikesfödd eller inte.

En tredjedel är alltså utrikesfödda och utvecklas branschen så ökar möjligheterna för ännu fler utrikesfödda att få jobb.

Genom sänkningen av restaurangmomsen ser vi att efterfrågan ökar när priserna inte höjs i samma utsträckning som förr, eller till och med sänks, och att företagen har råd att anställa fler när lönsamheten och efterfrågan ökar.

Vi har inte råd att politiskt värdera jobben olika utan varje jobb och varje företag är viktigt för helheten i ett samhälle. Jag tycker att det är djupt olyckligt att det finns politiker som värderar människor och jobb olika beroende på vad som utförs. Att minska arbetslösheten i länet och att öka företagsamheten är en prioriterad fråga för Alliansregeringen och vi arbetar intensivt med den frågan varje dag.

Inga kommentarer: