Sidor

lördag 11 februari 2012

Den socialistiska kampanjorganisationen Unga Örnar får 15.6 miljoner i bidrag per år från Gävle kommun av skattemedel.

Unga Örnar, som är en socialistisk kampanjorganisation där medarbetarna förutsätts dela arbetarrörelsens värderingar, får 15.6 miljoner i bidrag per år från s-styrda Gävle kommun enligt Ann-Helen Persson (c)utmärkta debattartikel i GD idag. Det värsta är att s-styrda Gävle nu inte tänker upphandla fritidsgårdar längre enligt debattartikeln, för det är ju bara Unga Örnar som lägger anbud.

Ett falskt påstående från s-politiker som bara stärker bilden av att man vill ha en ideologisk kontroll över barn och unga i Gävle. Gävle kommun skulle inte själv kunna skriva att du ska dela arbetarrörelsens värderingar i en platsannons men då tar man omvägen via Unga Örnar.

1 kommentar:

Robin Andersson sa...

Snälla rara Beckman, återigen påvisar du okunskap och brist i källhänvisning.

De fritidsgårdar som bedrivs av Unga Örnar inom Gävleborg får absolut INTE 15,6 miljoner i bidrag per år. Skulle det vara så hade gårdarna kunnat anställa mer personal och inte vara tvungen att fördela verksamheten timvis och via ideella krafter. Dock har de inom Unga Örnar inget större behov av ett överflöd av pengar, de gläds snarare åt att hjälpa till och sprida glädje bland länets barn och unga! De gårdar som drivs av unga örnar får bidra,precis som alla andra gårdar i länet, baserat på gårdens storlek, antalet besökare, omfattningen av verksamheten samt vilka omkostnader gården har!