Sidor

torsdag 9 februari 2012

Barn i Gävle borde inte behövas utsättas för politiska organisationers påverkan på fritidsklubbar..

Unga Örnar, som är en del av socialdemokraternas familj, bedriver ungdomsgårdar i Gävle via skattemedel. Jag är av den uppfattningen att skolan och fritidsgårdar ska vara ett frirum från partipolitisk påverkan och därför är det direkt olämpligt att en socialistisk organisation driver fritidsgårdar. Det borde vara Gävle kommun själv som driver detta, eller så ska man betala en ersättning som gör att en idrottsklubb har råd att utföra tjänsten. Idag har man lagt ersättningsnivån så låg att det bara är Unga Örnar som har råd att driva detta, och självklart är det då subventionerat av socialdemokraterna på ett eller annat sätt. Om detta skriver Arbetarbladet idag.

3 kommentarer:

Robin Andersson sa...

Herr Beckman...

Återigen ett inlägg som visar på din okunskap och hur pass opåläst du är. Hoppas fler än jag tar dina inlägg med en nypa salt och läser dem med kritiska ögon.

Behöver jag påpeka igen hur fel du har angående Unga Örnars koppling till Socialdemokraterna? Du kan ju läsa min kommentar till ditt tidigare inlägg (som du f.ö inte verkar ha stake att svara på?): http://larsbeckman.blogspot.com/2012/02/socialistisk-kampanjorganisation-driver.html?m=0

Hur i hela världen kan du anse att en idrottsklubb hellre ska driva än fritidsgård? Tror du inte landets fritidsklubbar har diverse värderingar/ideologier? Tror du inte då dessa kommer påverka ungdomarna?

En låg ersättningsnivå är INTE anledningen till att Unga Örnar får driva fritidsgårdar, anledningen ÄR att Unga Örnar är bra på att arbeta med barn och ungdomar vilket kan ses tydligt i all den verksamhet som organisationen driver runt om i Sverige. Sen så kanske jag ska informera dig, eftersom du inte verkar ha tid att kolla upp sådant själv: Huruvida en organisation får driva en fritidsgård baseras på deras ANSÖKAN!!!

Citat: "och självklart är det då subventionerat av socialdemokraterna på ett eller annat sätt"

Återigen: Vilka är dina källor? SLUTA påstå saker som du inte har några belägg för. Trodde riksdagsmän förstod att påståenden ska ha anknytning till källor. Det är även något man får lära sig i gymnasiet och på Högskolan.

SKÄRPNING!

Robin Andersson sa...

Rättelse: Självklart ska det stå: "Tror du inte landets idrottsklubbar har diverse värderingar/ideologier?"

Markus Mattila sa...

Nu är frågan:

Vill du skydda barnen/ungdomarna från politisk påverkan, eller bara från Socialdemokratisk?

Det här inlägget känns som en variant på Aron Modigs alla utspel..
Sorgligt.