Sidor

söndag 22 maj 2011

Naturens krafter stänger flygrummet vid Island. Obehaglig påminnelse om hur liten människan är och nu testas mp flygpolitik skarpt igen.

Expressen skriver att nu är flygrummet stängt över Island men att det inte föreligger någon akut fara för att det ska hända i Sverige just nu. Det är påminnelse om hur liten människan är i förhållande till naturens krafter. Det är också en konkret upplevelse för alla som får se vad som händer när flyget stänger ner som miljöpartiet vill. Får de som de önskar så kommer vi tillbaka till häst och vagn men det samhället har vi lämnat bakom oss. Tyvärr speglar inte journalister särskilt ofta vilka enorma framsteg vi har gjort på just miljöområdet tack vare teknikutveckling, drivet av marknadsekonomiska krafter. Utan slutsatsen i vissa media är ofta att man vill skuldbelägga oss konsumenter och invånare, och förvånansvärt hamnar vi ofta i försvarsläge. Till och från Karlstad åkte jag bil vid våra moderata kommundagar, vilket säkert kommer att bli ett scoop i etermedia när det ska avslöjas. Det gick ett tåg som jag hade kunnat åka, och som många också valde att åka med. Hade man åkt tåget så hade man varit hemma 21.30 på lördag kväll men tack vare att vi åkte bil var vi hemma kl 17 i Valbo. Ett antal värdefulla timmar  med våra familjer för oss tre som samåkte . Miljön och tekniken ska hjälpa oss att förbättra världen men det får inte bli så att vi klär oss i säck och aska utan att vi jobbar aktivt med det som verkligen förbättrar miljön.

Hur mycket elände släpper nu vulkanen ut i luften från Island? Vad kommer vi att kunna göra åt det? Ska miljöpartiet lagstifta mot vulkanutsläpp och hur effektivt kommer det att vara? Men det kan finnas teknik som hjälper oss att rena luften och det är alltid lösningen på ett miljöproblem - Teknikutveckling.

Inga kommentarer: