Sidor

söndag 1 maj 2011

Gävleborna har fått 786 miljoner mer netto under 2010 tack vare jobbskatteavdraget.

Pressinbjudan: Det okända jobbskatteavdraget


Det skrivs och pratas ofta om jobbskatteavdraget, men vad innebär det egentligen? I en krönika i Dagens Industri nyligen så konstaterade man att jobbskatteavdraget är relativt okänt trots alla jobbskapande effekter som har kunnat konstateras tack vare just jobbskatteavdraget.

Gävleborna har sammanlagt fått minskad inkomstskatt med cirka 786 miljoner under 2010. För en normalinkomsttagare på 20 900 kronor så motsvarar det 1484 kronor netto per månad.

Gävlebördiga statssekreteraren Hans Lindberg på Finansdepartementet, en av Anders Borg närmsta medarbetare, medverkar i ett seminarium måndag den 2 maj kl 9.30 där han kommer att hålla ett föredrag på temat "Vi vet att jobbskatteavdraget har skapat många jobb i Sverige, men vilken betydelse har det haft för Gävle och Gävleborgarna?"

Följande personer medverkar också i seminariet:

Jonas Brindmark ordförande för Moderaterna i Gävle, Anita Söderman, LRF-konsult, Alp Uygur, egenföretagare, Viktor Rasjö, LO samt Jan Sjölander, TCO.

Seminariet avslutas med ett panelsamtal mellan de medverkande där Viktor Rasjö, LO bl.a. kommer att argumentera emot jobbskatteavdraget och RUT-avdrag. Moderator för panelsamtalet är riksdagsledamot Lars Beckman (M).

Media hälsas välkommen till pressträff med Statssekreterare Hans Lindberg m.fl. på Templet i Gävle den 2 maj.

Tid: 09:30, måndagen den 2 maj 2011

Plats: Templet, Muréngatan 14, Gävle

Inga kommentarer: