Sidor

lördag 21 maj 2011

Den nya s-ledaren drar sig inte för att ställa politiska krav på innehållet även i den fria och privata lokalradion!

Det verkar som att den nya s-ledaren har problem med att man inte kan styra innehållet i den fria och privata lokalradion. Vid ett besök på den nya pratradiokanalen Radio 1 ställde han politiska krav på innehållet i media. Han lämnade över en lista enligt Expressen där han framförde krav på fler programledare som delar partiets livsåskådning. Det är klart att det måste vara frustrerande för socialdemokratiska partiet att det kommer fler vinklingar i etermedia och det var fullt naturligt att s ville förbjuda både paraboler och internet. Socialistiska partier har alltid varit emot fria medier.

Den nya s-ledaren har lanserat två frågor som han har försökt göra till sina. Det ena är att han vill profilera sig mot kulturarbetare, vilket han pratade vitt och brett om i sitt omtalade besök i Turkiet, och det andra området är barnfattigdom. På inget av områdena har han en bättre politik än alliansen men han vill försöka framställa det så. Om du lyssnar på Radio Gävleborg så har de ägnat en stor del av sina sändningar åt kultur den senaste tiden och man arrangerade också en debatt om barnfattigdom med anledning av den RUT rapport som s lokalt tagit fram.

Den här sortens subtila påverkan har inte s på den fria och privata lokalradion och man kan förstå att socialisterna tycker att det är frustrerande så att den nya ledaren lämnar över listor till Radio 1  blir då fullt förståeligt.

1 kommentar:

Anonym sa...

du är en insnöad liten tomte.