Sidor

söndag 13 mars 2011

Expressen skriver om att bilåkandet inte går ner trots rekordpris på bensin. Ganska självklart eftersom de allra flesta inte är ute och kör för nöjes skull..

Expressen skriver om att svenska folket inte kör mindre bil trots dyrare priser på bensin och diesel. MP vill chockhöja priset på drivmedel men som jag påpekat många gånger - det är inte så att man är ute och kör för nöjes skull utan man kör för att man är tvungen. Då går inte heller bilåkandet ner på grund av dyrare bränslekostnader. I ett litet land i befolkning men med stora avstånd så behövs bilen!

2 kommentarer:

PEJ sa...

Du menar alltså på fullaste allvar att marknadsekonomin INTE fungerar????

Nu är jag i ett djupt chocktillstånd......

Inga-Lill sa...

Jag kan inte begripa hur en man som Tingvall, kan häva ur sig något så dumt. Det är precis som om vi som bor i glesbygd och på landsbygden inte existerar. Vi betalar skatt som alla andra men snart så får vi nog gå ut i total strejk med dessa fantastiska bensinpriser. För vem ska ha råd att åka till jobb, besöka vårdcentral, apotek som ligger på 7 mils avstånd för oss, inget man trampar iväg till. Centralorten ligger på 20 mils avstånd, resorna är tor men det hjälps inte det är för långt att cykla eller ta glesbygdsferrarin (sparken) till. Här går bara en buss per dag, så det går att åka härifrån men inte tillbaka samma dag. Vi har inte pendel och tunnelbana som går var tionde minut, det går inte att bo här om man inte har bil. Så för oss är det ett måste, att tanka dessa dyra droppar! Så börja med att ta bort momsen på skatten, för det är vi det enda land i hela EU och norden som har. Sen anser jag att chefer som yttrar sig så dumt som Claes Tingvall borde ställa sin plats till förfogande!