Sidor

tisdag 4 januari 2011

Vilket ansvar tar Gävle kommuns arbetsmarknadsenhet för utbildning av praktikanter från Arbetsförmedlingen?

Gefle Dagblar tar upp ett mycket viktigt principiellt fall idag där en man har förolyckats i en allvarlig olycka. Mannen, som såvitt jag förstår, inte var utbildad skogsarbetare, skulle redan efter någon veckas praktik fälla träd. Detta utan en ordentlig utbildning enligt artikeln.

Frågan är nu vilket ansvar som Arbetsmarknadsenhetens chef har för det inträffade och på vilket sätt som Arbetsmiljöverket kommer att följa upp denna tragiska olycka. Det är Arbetsmiljöverkets ansvar tillsammans med polisen att ställa ansvariga personer till svars.

När utredningen blir offentlig från Arbetsmiljöverket så kan det finnnas en anledning att frågan tas upp kommunfullmäktige så att frågan diskuteras och att detta inte händer igen. Ett problem i sammanhanget kan ju vara att ledande personer på Gävle kommuns arbetsmarknadsenhet också är ansvarig för socialdemokraternas valberedning, dsv är den person som föreslår kommunalråd och nämndsordförande mm. Vilket intresse har socialdemokraterna i Gävle kommun att kritisera sin valberedningsordförande?

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför politiserar du detta? Du låter som en sosse där politukerna styr och ansvarar för allt, skärpning!