Lilian Sjölund, redaktionschef på GD, skriver en krönika idag om GD sluta råna kampanjen och där får jag en gliring om att " Till en början kunde våra Riksdagspolitiker ställa sig framför kameran, få lugnande besked av polismästaren och konstatera att polisen har läget under kontroll".
Det är en märklig skrivning. Ska jag som Riksdagsledamot inte lita på länspolismästaren?
Vi bokade in ett besök för att få en beskrivning av hur Polisen i länet arbetade med uppföljningen av en rånvåg i Gävle. Vi fick en rimlig beskrivning över vilka resurser polisen hade satt in, och hur man arbetade med för att synliggöra polisen mm och får stopp för de akuta händelserna.
Vi klargjorde också att vi noga följer utvecklingen men det vi också ville veta var om polisen ansåg att det var en resursfråga, för i det fallet hade vi tagit upp frågan med den moderata justitieministern men även här var polisen tydlig. Det handlar inte om en resursfråga utan vi har de resurser som krävs för att minska rånvågen och sammanlagt kan vi sätta in 100-tals poliser i den är frågan var också ett svar vi fick.
Politik är mycket allvarligare än att "ställa sig" framför en kamera men det kanske är så redaktionschefen tror att politiker arbetar. Att ställa sig framför en kamera?
Frågan om rånen, med eller utan en lokaltidningskampanj, måste lösas och oavsett var man bor i länet ska man kunna känna sig trygg. En av frågorna jag tog upp, var arresten i Bollnäs och Söderhamn som är stängd varannan vecka, och jag undrade då, och undrar fortfarande, om det är rimligt att stänga arrestvakter i kommunerna i länet och om det verkligen är en riktig besparing.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar